Dawno nic tu nie postowałem, czas najwyższy coś pokazać.
Kupiłem sobie ostatnio IBM ThinkPada R40, był w całkiem niezłej cenie i stwierdziłem że "Czemu nie". Na tym sprzęcie postanowiłem postawić Trio Windowsów pod takiego laptopa z Pentium M, czyli 98, 2000 i XP.
Na początek Windows 98. Tapeta pewno znajoma, ale w końcu mam sprzęt który zostanie z tą tapetą i konfigiem na dłużej, w przeciwieństwie do takiego ThinkPada T41, z którego nie mogłem znaleźć złotego środka pomiędzy 98 i 2K, a XP.
I have some PCs in my collection. Most of them are the cool ones.
Tutaj jest Windows 2000 z ThinkPada R40, skończyłem go jako pierwszego, ale uznałem, że zacznę postować od najstarszego do najnowszego systemu na tym laptopie.
Innego razu postawiłem sobie też trzeci system na Toshibie Satellite L40 (Dałem tam pojemniejszy dysk, stąd mogłem to zrobić, HDDek 250 GB to wydawał się w miarkę tylko jeśli się chciało 2000 i XP.) i na tym laptopie wgrałem Windowsa 7, gdyż czemu nie, 2000, XP i 7 to ciekawe trio w mojej opinii.
Ten Fujitsu Siemens A1655G miał dostać SSD M.2 SATA 128 GB z Adapterem M.2 SATA > PATA, niestety sprzęt okazał się zbyt uparty ku swemu i wiecznie coś mu z nim nie pasowało.
Dałem mu ostatecznie HDD 40 GB PATA, Wgrałem mu Windowsa XP Professional Service Pack 2 na nim i zapominam o temacie. Adapter trafi gdzieś gdzie będzie to chciało dla odmiany działać.