Nie ma obaw zasilacz został gruntownie sprawdzony (jak każdy który trafia w moje rączki),pod kątem jakości lutowania ,kondensatorów i napięć ,jest jak "żyleta".
Zasilacz i Płyta główna Athlon XP
- Dariusz 64
Re: Zasilacz i Płyta główna Athlon XP
Skończyłem składanie mojego retro PC. Konfiguracja wygląda mniej więcej tak:
-Płyta główna Gigabyte GA-7N400E
-CPU Athlon XP 2500+ Barton
-GPU GeForce 4 Ti 4200 AGP8x
-Dysk WD 80GB
-Ram DDR 512 Kingston 400MHz
-Zasilacz Chieftec 400W
W 3DMark2001 SE przy nie zmienionych ustawieniach wycisnal 9833 punkty.
-Płyta główna Gigabyte GA-7N400E
-CPU Athlon XP 2500+ Barton
-GPU GeForce 4 Ti 4200 AGP8x
-Dysk WD 80GB
-Ram DDR 512 Kingston 400MHz
-Zasilacz Chieftec 400W
W 3DMark2001 SE przy nie zmienionych ustawieniach wycisnal 9833 punkty.
Przyjemny zestaw na 2003r. teraz dźwignąć fsb na 200 i masz topowy athlon 3200+ do tego ti4200 spokojnie pójdzie na ti4400, albo nawet i wyżej. Obudowę masz z epoki czy coś współczesnego?
Upchalem cały zestaw w obudowie ze zdjęcia. Jest malutka przez co przepływ powietrza jest dosyć mocno ograniczony i temperatury są lekko wyższe, ale tragedii nie ma. W przyszłości planuje do tej puchy nabyć jakiś fajny monitor CRT.
- Załączniki
-
- Obudowa.jpg (438.88 KiB) Przejrzano 104 razy
Sprzęt wygląda spoko.
Lepiej nabywaj CRT już teraz, za rok czy dwa ceny to mogą być dość-premium. Teraz byle retro-ziemniak kosztuje niemało
Lepiej nabywaj CRT już teraz, za rok czy dwa ceny to mogą być dość-premium. Teraz byle retro-ziemniak kosztuje niemało
No AGP no FUN! 
Ciekawa obudowa i wygląda na ładny stan, jak ma zasilacz montowany od boku przed procesorem to temperatury mogą być wysokie, myślę że zwykłe crt nie wystrzeli z ceną w kosmos, raczej tylko ciekawe i wyższe modele.
Tak ta obudowa ma zasilacz montowany z boku i w związku z tym temperatury są wyższe. Długo szukałem takiej obudowy, ponieważ tak wyglądał mój pierwszy PC i chciałem chociaż puche mieć taką samą jak przed laty. Jak ją kupiłem to nie wyglądała tak ładnie (była pożółknięta), troche pracy i myśle, że jest OK. Wleciał XP i już gram w starsze tytuły (Mafia, GTAII i VC, Colin 2, Carmaggedon 2) 
Miłego użytkowania bo sprzęt przyjemny i gry też fajne z tamtego okresu.
Czym i w jaki sposób wybielałeś plastiki?
Czym i w jaki sposób wybielałeś plastiki?