Kurcze szkoda ,fajny to był projektPiteusz pisze: ↑08 maja 2020, 13:47 Niestety muszę anulować cały projekt budowania komputera z Pentium III. Moje obie płyty główne nie są chcą ze mną współpracować. Płyta nr. 1 "ECS" była z góry już uszkodzona, więc eksperymentalnie ją dobiłem w jednym z moich filmów.
Płyta główna Fujitsu-Siemens natomiast nie jest w stanie wystartować. To fakt - uruchamiają się wiatraki itd. ale nie chce postować.
Tę konfigurację robię już niestety na oparach sił - i w tym momencie one już mi się skończyły. Idealnie odpicowałem komputery z Athlonami i Phenomami i po prostu no... tutaj nie mam ochoty wydawać więcej pieniędzy na kolejną płytę ani na kolejne podzespoły i ponownie walczyć z tym wszystkim. Może kiedyś, ale na pewno nie teraz.
W ramach zadość uczynienia za marnowanie Twojego czasu Dariuszu, oddałbym Tobie tę płytę główną Fujitsu-Siemens. Nie mam czasu i chęci się nią obecnie zajmować niestety. Mogę dorzucić do niej miniaturowy cooler oraz Pentium III 733MHz, by była gotowa do testowania.
Nooo chyba, że Ciebie też nie interesuje. Wtedy ląduje do szafy.

Nie zmarnowałeś mojego czasu i nigdy nie uważam że kiedykolwiek w jakim by nie było projekcie który tworzyłeś i ja w nim uczestniczyłem ,został on zmarnowany (wręcz przeciwnie uważam że był to czas spędzony "owocnie"

Może nie wiesz ale dotarła do mnie płyta ECS P6VAP-A+ Rev. 1.1 prezentowana tu :
https://starykomputerforum.piteusz.ovh/ ... &start=190
Uruchomiłem ją na razie wstępnie do BIOS i wygląda na sprawną

Chętnie przyjmę twoją propozycję i przyjmę tę płytę i nawet tę drugą którą uważasz że "dobiłeś