Moja opinia na Windowsa 10 zmieniła się z mocno negatywnej na stan może nie neutralny ale coś na poziomie może być ale mi do korzystania nie jest konieczne a ni tym bardziej potrzebne; Bowiem minęły już 4 lata od wydania pierwszej wersji publicznej Windows 10 i sami lepiej wiecie że niektóre aktualizacje były lepsze inne gorsze (jak ta najnowsza łatka która spowalnia działanie systemu [Microsoft naprawcie to lepiej szybko

Oczywistym jest że system się zmienia i dostosowuje się do obecnych czasów wykorzystując a to nowe rozwiązania a to rzeczy wykorzystywane w innych systemach. Co za tym idzie jest coraz większa akceptacja dla tego systemu przez producentów jak ja to mówię "gotowców" czyli sprzętów z instalowanym domyślnie systemem i naturalnym obecnie wyborem jest Windows 10. Ze względu na plusy jakie wymienialiście powyżej i których nie zamierzam powtarzać.
Idąc dalej dochodzimy do sedna czyli tego iż Windowsa nie należy hejcić jako system ale jako działania Microsoft'u i jego polityki. I dla wszystkich innych uwaga moja, ja jestem taką osobą która nie podąża chętnie za trendami i modą więc jak już pisałem wyżej Windows 10 jest mi obecnie zbędny a w przyszłości jak będę miał lepszy sprzęt pomyśle o Linuxie zamiast stosowania Windows'ów. Tyle

PS: Telemetria i ogólne ściąganie danych przez Microsoft, Google i inne korporacje (coraz częściej wypływanie danych z Facebooka etc.) jest NIESTETY faktem przed którym nie uciekniemy. Jak nie wiem byśmy kombinowali to ucieczki przed tym nie ma (No chyba że uciekacie przed prawem lub cokolwiek innego wtedy no cóż

PS.2.: Wypowiedz może i krótka ale cóż, za dużo szczerze dotyczenia prócz niemal roku korzystania z Windowsem 10 (i to prawie od początku) zbytnio więcej nie miałem bezpośrednio.

Pozdrawiam :>